TANGGUNGJAWAB SEORANG BLOGGER

by - 12:37 AM

Susah rupanya ada blog ni. Tak semudah membela twitter, facebook, myspace, friendster. Memang takleh samakan dengan semua tu. Blog ni kita kena jaga, kena belai. wakakaka~
Oh blog, aku mahu tunaikan tanggungjawab ku kepadamu. huhuhu

UPDATE
Bila dah ade blog, kna la update. Update plak tak bleh la main suka hati jer, tanpa ilmu. Even blog personal pon kna update betul2. Salah ayat skit, nnt tak pasal2 plak.

BLOGWALKING
Paling penting la ni, kalo tak nak blog tu jd tatapan sndiri. Ada jgak yg blogging tapi tak kesah sgt ada orang baca ke tak blog dia. Tapi aku rasa ramai yang blogging dengan harapan ramai yang masuk blog dia.

HIAS BLOG
Kalo tak nak blog tu cantik pon, at least biar la kemas. Senang orang nak tengok. Aku tgk ramai jugak blogger yg tak suka dgn gadget yang tak penting. Dulu aku suka dgn gadget yang tak penting sbb comel, tapi sekarang dah tak suka. Makin matang!

CHATBOX
Bila dah ada chatbox, senang la nk singgah balik blog orang lain yg dah dtg blog kita. Ni pon tanggungjawab jgak. Tapi aku sendiri pon dah lama tak buat aktiviti ni. Sorry.

FOLLOWER
luahan perasaan *Oh followerku, sejauh mana anda follow sy? Sebab aku pon heran follower aku makin ramai, tp apsal bila aku post entry, yang komen nye skit jer. Kalo ade tu nasib baik, even skit, aku sgt hargai. Yang aku heran, apsal takde langsung komen. huhu.. mcm mana aku nk tingkat kan mutu penulisan kalo takde yang komen.*
Orang follow kita, tak smestinya kita follow balik, at least jenguk blog dia. Wahai follower, maafkan aku, andainya aku tak sempurna! 

Keseluruhannya, tanggungjawab blogger sebenarnya ialah tingkatkan trafik dan reader... dan komen. =]
Macam pandai sgt la aku ni, siap list down tanggungjwb blogger. Aku ni pndai sgt ke? huhu.. xsedar diri, angkuh skit sbb follower dh jd ratusan.
Terima kasih kerana (suara mcm bdak dlm iklan softlan) jd follower sy. *wink*

notadlmkotak : nk ubah nama blog la. nama ni xbest. kotak2 je, nnt sng diperkotak katikkan. Nak letak nama lelaki. (sbb blog kan kekasih aku, blog ni ialah boy. hehehehe)

You May Also Like

11 comments