Allah Sedang Berbicara denganmu

by - 12:22 AM

I love this part. The dialogue is too meaningfull. Nak-nak pulak scene ni scene Fahri si jantung hati ku tanpa kehadiran muhrim yg lain.Banduan
Dikeluarkan Dari Al-Azhar. Hahahaha... Itu Bukan Kiamat Fahri... Hahahaha... Hey Bangun... Bangun Fahri. Bangun. Bangun Fahri. Bangun! Allah Sedang Membicara Denganmu Fahri, Allah Sedang Mengingatkanmu Untuk Tidak Sombong!

Fahri
Apa salah saya pada Allah?

Banduan

Istighfar Indonesia. istighfar. Ingat lagi siapa dirimu!! Hahahahaha. Apa yang telah kau lakukan selama ini hahahaha. Tidakkah kau sombong fahri. Kau merasakan kau paling benar, kau merasa kau paling suci, bahkan dihadapan isterimu sendiri. Hahahaha. Kau ingat kisah Yusuf A.S dan Zulaikha? Hahahaha... Zulaikha menuduh Yusuf memperkosanya. Padahal, dia sendiri yang tidak tahan dengan ketampanan Yusuf. Hahahaha... Fitnah, itu semua fitnah fahri. Zulaikha memfitnah Yusuf memperkosa dia, hingga Yusuf dipenjara. Apakah Yusuf berontak? Tidak fahri. Yusuf tahu Allah sedang berbicara kepadanya. Kau mahu tahu apa yang dikata oleh Yusuf? Kau mahu tahu apa yang dikata oleh Yusuf ha!!!
Kata Yusuf, “Ya Allah, jika memang kehidupan penjara lebih bererti bagiku dari dunia luar, maka aku lebih memilih tinggal dipenjara tapi dekat denganmu, daripada aku hidup bersama manusia pendusta.”
Allah sedang berbicara kepadamu tentang sabar dan ikhlas. Sabar, ikhlas, itu Islam fahri.Dapat pointer rendah, dan tak dapat dean list. Hahahaha... Itu Bukan Kiamat Zulaikha... Hahahaha... Hey Bangun... Bangun Zulaikha. Bangun. Bangun Zulaikha. Bangun! Allah Sedang Berbicara Denganmu Zulaikha, Allah Sedang Mengingatkanmu Untuk Tidak Sombong!
Istighfar Malaysia. istighfar. Ingat lagi siapa dirimu!! Apa yang telah kau lakukan selama ini. Tidakkah kau sombong Zulaikha. Kau merasakan kau paling benar, kau merasa kau paling suci...

Allah sedang berbicara kepadamu tentang sabar dan ikhlas. Sabar, ikhlas, itu Islam Zulaikha.


p/s : my name is Zulaikha. And i'm not a terrorist! =p (kang nnt tertanya-tanya plak Zulaikha tu sape... owh, Zulaikha yg dinyatakan dalam dialog fahri n dialog italic kt bwh ni adalah 2 individu berlainan. kot misunderstanding!)
You May Also Like

0 comments